Home Nieuws brief Trainingstijden
  Tarieven Route - plattegrond Contact
silent-dragon
Home-index
Video's training
Film Wedstrijden
 
Foto's Wedstrijden
Foto's kickboxing
Foto's kickboxing damens
Buiten training
Foto's boksen
Foto's kravmaga
Alviar Lima
Martijn de Jong
Thailland
Film Thailand
MMA foto Nieuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslagen 1 september, 30 september en 20 oktober

1 september 2012 Uithof Den Haag: Hier had alleen John een partij staan. Zijn 2e, na een 6 jaar afwezigheid in de ring wilde John het weer eens proberen. Zijn eerste partij was nog toen hij 16 jaar was. Daar na in het leger gegaan en geen tijd voor de Kick box wedstrijden, wel zo af en toe Taekwondo toernooien mee gedaan, maar het begon toch weer te kriebelen om de ring te betreden. John had een wedstrijd tegen een jongen van Team Bonte ook uit Delft. Na zo’n lange tijd er uit is het altijd even wennen. John was duidelijk beter en scoorde meer. De uitslag was dan ook zoals we hem verwachte winnaar op punten John! Goed gedaan een nette goede partij en voor jou een leerschool hoe het ook al weer ging in de ring

kickbox wedstrijd silent dragon delft

Wedstrijden zondag 30 september 2012 Zevenbergen: Om 11.30 vertrekken bij de Colijnlaan. Vijf vechters: Zakaria, Tim, Alex, David en Robel. Goof en Yolanda mee als verzorger. En Raymond natuurlijk als coach.
We vertrekken met drie auto's richting Zevenbergen naar sportschool Super Pro, voorheen Friendsgym, de organisator van dit gala. De weging verloopt voorspoedig. Onze vechters zijn goed op gewicht. Dan de eerste partij. Zakaria tegen thomas van kyoto gym. Een jeugdpartij. Omdat Zakaria 14 jaar is, vecht hij nog binnen de jeugd. Dat betekent dat er ook met een hoofdcap en scheenbeschermers wordt gevochten. Zakaria hield mooi de rust en overzicht. Nog iets te veel zijn eigenplan waardoor er wat meer in het hang en duw werk terecht komt. Technisch scoorde hij punt na punt om uiteindelijk na 3 rondes van 1 minuut de overwinning te pakken.
De tweede partij is voor Robel. Een nieuweling partij en de vijfde partij die Robel ooit gevochten heeft. Tegenstander Ibren van team 69 is 21jr wat ouder en wat zwaarder, wij weer meer ervaring. Een mooie partij en hoe goed Robel ook in de voorbereiding draait, het lukt Robel net niet om aanvallend genoeg te vechten en staat hij teveel in dekking. Helaas deze partij verloren. Volgende keer is de partij voor jouw Robel.
De 8e partij van de dag, de derde partij voor ons, is David, zijn eerste partij. En wat voor een! Hij geeft zijn tegenstander Faith van Team Superpro het begin van de eerste ronde al zo'n harde trap naar zijn lichaam dat het een knock down leek. Niet zo beoordeeld door de scheids dus de vechters vechten door. Ook zeker 5 goede rake klappen op het hoofd van Faith maar die slikt ze weg, menig scheidsrechter had 8 tellen gegeven, maar deze nu niet. De tweede ronde raakt David met een flinke volle knie de borst en wederom lijkt zijn tegenstander behoorlijk aangeslagen. Maar ook nu check de scheids alleen en laat ze na een korte stillegging weer door gaan. Dan toch een 8 tellen voor Faith, hadden er al 2 eerder kunnen zijn, maar nu dan toch. David luisterde redelijk goed, bleef overzicht houden en voerde genadeloos uit, een prachtige rechter hoge trap naar het hoofd gaf de genadeklap, een knock out als gevolg.
De vierde partij is voor Alex, tegenstander in deze C partij is Christopher van gj Bruinsma (gym). Als bokser is het niet vanzelfsprekend om je benen te gebruiken. Dat was ook in de partij terug te zien. Prachtig bokswerk, nauwelijks trappen. Helaas deze partij verloren op punten. Het blijkt dat in de c klasse de Thai boksers wat slimmer en bedachter worden! Jullie hebben elkaar niet echt heel goed kunnen raken, jouw stoten troffen meestal dekking, daarin tegen kon ook jij de meeste aanvallen inclusief de trappen goed neutraliseren. Zeker niet slecht, je heb je staande gehouden als bokser en dat is knap. Wil je verder ook in het kickboxing dan moeten de benen meer worden meegenomen. Een trap naar het lichaam op de dekking levert 2 punten op, een rake stoot slechts 1 en op de dekking helemaal geen. Dus trappen en aanvallen dat is wat er moet gebeuren!


Vervolg wedstrijd verslagen
Vervolg wedstrijden 30 september Zevenbergen
Laatste partij is voor Tim. Tim's tweede partij in de klasse nieuweling is tegen Roel ook weer van Team Superpro, de thuis partij. Wat een sensatie vanaf het begin! Beide vechters deinzen niet voor elkaar terug en vechten aanvallend. Knokken is het! Het is technisch en mooi om te zien. Dit wordt en knal partij! In de 2e ronde geeft Tim een strakke rechter directe vol op de kin. En wederom, een knock out! Een mooie, volkomen verdiende overwinning.
Aangemoedigd door verschillende Silent Dragon fans ( met dank aan Barry, Dave, Bianca, Ozan!), stonden we hier met een prachtig team. Vol trots kijken we terug op een prachtige middag met een mooi resultaat. We hebben weer genoeg stof om mee aan de slag te gaan in de training. Mocht je nu ook interesse hebben ooit eens een partij te vechten of wil je meer informatie over de wedstrijden, kun je mailen met info@silent-dragon.nl of vraag na bij Raymond. Het eerstvolgende thaiboksgala staat gepland op 20 oktober. De vechters die dan voor de sportschool uit zullen komen zijn: Jimmy zijn eerste jeugd partij, Maikel ook zijn eerste NW partij, Ozan, Pedro ook zijn eerste, Ook Tolga gaat zijn eerste partij doen. John in de c klasse, en drie van de mannen van de 30e september staan ook 20 oktober, Tim, David en Robel totaal dus 9 van onze vechters! Drie weken hard werken en een herhaling van de goede resultaten kunnen dan eigenlijk niet uitblijven! Top mannen ga zo door!!

Sliedrecht 20 oktober: Vandaag na veel trekken en duwen in de Match making steeds weer andere die wel of geen partij meer hadden, gaan we op weg naar Sliedrecht Theater de lockhorts, hier zijn we eerder geweest toen nog met Marco en Juriaan. Zo gaat het helaas vaak, op papier hadden we er eerst 9 staan. Uiteindelijk is het altijd afwachten op de dag zelf na de weging of je partij door gaat of niet. We hadden zelf Pedro en David afgemeld met een blessure, Ozan zijn tegen stander was veel ouder en zwaarder en bleek ook nog al c. Dus op papier nog maar 6 over. Op de weging bleek dat er geen partij was voor Maikel helaas maar hij, David, Ozan en Pedro hebben 24 nov. een herkansing. Wie wel vandaag dan: Jimmy, John, Robel, Tim en Tolga.
Jimmy zijn eerste jeugd partij. En die begint goed zeg, hard vechtend voor elk punt, en hij luistert zowaar en voert nog uit wat we vragen ook en dat voor een eerste keer knap hoor! Je was gewoon echt een maatje te sterk voor je tegenstander, in ronde 2 wilde je tegenstander niet meer en ook de scheids vond het genoeg, na 2x 8 tellen, winnaar op punten, klasse Jimmy!!
De 2e partij was van Robel, zijn vorige ging niet zo als het moet maar ook nu draait hij in de kleed kamer indrukwekkend! Er komen altijd sommige andere vechters even kijken als ze iets horen zo ook nu naar Robel op de pads bij Raymond, de O’s en a’s waren stiekem te horen. Nu de partij. Je starte goed, bleef bewegen en probeerde aanvallen uit en weg te blijven. Maar helaas 1 grote zwaai hoek was genoeg om je naar de grond te brengen en daar dacht je iets te lang maar ff wachten, ik ga zo wel weer. De scheidsrechter stopte bij tel 6 en gaf toen de tegenstander de winst. Jammer joh er zit niets anders op dan toch net dat stapje harder te werken op de trainingen en in je loop werk! Maar ook jij kunt de 24 e je revanche halen! Op de zelfde plek waar je je laatste winst haalde, dus de 24e dan is ie echt voor jou!
Toen John. Zijn weging was niet zo prettig, tegenstander was veel zwaarder dan afgesproken en te veel gewicht verschil, de bond accepteert max. 3kg. En de tegenstander wilde niet iets er af proberen te lopen. Oké dan wegen wij een 2e keer maar nu met kleren aan en een extra bos sleutels en wel 3 telefoons en een liter water bracht de weegschaal op gelijke hoogte. Maar vechten zal ik zei John. Zo leek het wel tot aan in de ring. Opgewarmd en al op geroepen en al in de ring wachtend op de tegenstander maar die was ineens stiekem vertrokken. Dan word je winnaar zonder vechten. Dus eigenlijk dubbel niet leuk. Train je zo hard en accepteer je ook nog overgewicht.... “Zelfs na de weging kan een partij wel eens niet door gaan” dat zeggen we wel eens om de vechters voor te bereiden op een tegenvaller op de vecht dag.

Vervolg wedstrijd verslagen
Vervolg wedstrijden 20 oktober sliedrecht
En nu blijkt maar weer dat dit ook echt waar is. Zo was het 20 jaar geleden al, wel eens en dat is nog steeds zo, soms heb je wel een partij maar toch geen partij. Ook John mag de 24e in de ring weer laten zien wat hij kan.
Geen tijd om dit even te verwerken met John want gelijk was Tim aan de buurt, zijn 3e NW partij. Je had een beetje een raar vechtende nieuwe jongen tegen over je. Je bewoog wat onzeker en wat stijf. Te veel stoten en aanvallen van de tegenpartij kwamen een beetje door, niet dat je echt last had van de krachten maar echt lekker draaien ging niet. Tot je in ronde 2 echt gas ging geven en toen had je tegenstander het snel gezien, hij wilde eigenlijk al niet meer, maar hij gaf toch niet op. Wel 8 tellen door de scheidsrechter en terecht! Maar toch uit gevochten. En dus ook deze partij winnaar! Zo gaat het goed Tim de 24e je laatste NW? Na 3x winnen in de NW word je C –klasser dus het nieuwe jaar de C in !! nu nog ff de 24 winnen!
Van de 9 die in eerste instantie op de lijst stonden, dus maar een 4 echt door gegaan, de laatste op die dag was Tolga, zijn eerste. Tolga is pas 16 jaar en al lekker lang. Ook de tegenstander is pas 15 of 16 jaar en die heeft al 1 x gevochten. Tolga gaat heel hard van start. Beetje wild en ongecontroleerd en dan moet je snel kijken want ineens is het over. De tegenstander is geraakt en heeft geen lucht meer en die komt ook niet op tijd terug. De Scheids meldt ff snel dat hij Tolga gaat diskwalificeren omdat er een knie naar het hooft zou zijn gemaakt. Tolga maakt een gesprongen linker trap rechter trap of knie, wat zeker een knie werd omdat de tegenpartij bijna dubbel klapte van de linker gesprongen trap. Dus de knie kwam wel een beetje dicht bij het hoofd maar raakte het hoofd totaal niet. Dus wij gelijk zeggen dat we de beelden hebben en die wel gaan bekijken. Na overleg met de Jury tafel zijn we toch winnaar, Tolga wint na KO lichaam 1e ronde!Een beetje geluk hebben we wel gehad, maar des al niet te min wel een winst op zak! Goed gedaan voor de eerste keer, maar ook wel weinig minuten dus nu weet je eigenlijk nog niet wat vechten in de ring is over 3 ronden en dat is wel wat anders dan na 1 minuut klaar zijn. Ook jij mag dit 24 november opnieuw laten zien!

wedstrijd kickboksen silent dragon delft kickbok silent dragon delft